Corporate

Nieuws

Mobiele Mineralenscheider afgeleverd

Maas en Waal B.V.

Mobiele Mineralenscheider afgeleverd 2016-05-27

Onlangs afgeleverd aan Mineralenbewerking Maas en Waal B.V. is deze Slootsmid Mobiele Mineralenscheider. Deze Mestscheider met GEA/Westfalia Decanter maakt het mogelijk om de mineralen in de mest te scheiden.

Deze machine is compleet met een stroomaggregaat welke zorgt voor stroom voor de complete machine, een afvoervijzel welke de dikke fractie in opleggers kan lossen, en een losse pompunit met Slootsmid SF-6 Elektrisch voorsnijfilter voor de aanvoer van mest voor de decanter.

Deze pompunit kan maar liefst 50 meter van de machine bij een put gezet worden. Een elektrische lier zorgt ervoor dat hij voor transport gemakkelijk op de wagen gezet kan worden. De besturingskast is geplaatst in een aparte ruimte met airco en overdruk, waardoor gevoelige besturingscomponenten goed beschermd zijn tegen agressieve gassen.

 

Het geheel is compleet gemaakt met zowel een hogedrukspuit als een hydrofoor set, zodat de machine gemakkelijk en snel schoon gemaakt kan worden. Het geheel is gebouwd in een door de klant aangeleverde aanhangwagen.

SB Profi 600 afgeleverd

SB Profi 600

SB Profi 600 afgeleverd 2016-03-31

Zeer recent afgeleverd is deze SB Profi 600, met een werkbreedte van 6 meter. Deze unieke machine is op wens van de klant zowel te gebruiken voor vol-veld bemesten als voor rijen bemesten in het 2-fasen systeem. Bij het rijen-bemesten is de machine zowel geschikt is voor het bemesten van 8 rijen op 75 cm als 12 rijen op 50 cm. Met enkele simpele handelingen kan de klant snel schakelen tussen verschillende configuraties, waardoor deze machine zeer flexibel is. De drie opgebouwde hydraulisch inklapbare en instelbare markeurs geven de bewerkte banen aan.

 

De machine is als een standaard SB Profi uitgerust met zware verende tanden, licht maar degelijk verzinkt frame, transportbeveiliging, stangenrollen en degelijke verlichtingsbalk.

 

We wensen de klant veel plezier met zijn nieuwe machine

 

SB Profi 600

1200 liter tank

1200 liter tank

1200 liter tank 2016-03-23

Deze combinatie staat te popelen om afgeleverd te worden en aan het werk te gaan op de sportvelden en in de grotere tuinen. De tank heeft een inhoud van ongeveer 1200 liter. De bemester heeft een werkbreedte van 1,8m. Op de tank is een eigen hydraulisch systeem gemonteerd voor de aandrijving van de vacuüm pomp en de bemester.  De gehele combinatie is in transport niet breder dan 1,4m.

Beulink rendeert met Slootsmid mestcentrifuge

Beulink investeerde in een GEA Slootsmid mestcentrifuge

Beulink rendeert met Slootsmid mestcentrifuge 2016-02-11

Woldenmaet BV groeide binnen twintig jaar uit naar een varkenshouderij met drie vestigingen, 29.000 vleesvarkens, eigen transport, loonwerk en akkerbouw. Met als kers op de taart een nieuwe mestscheider, die zeer goed rendeert.

 

Alles lijkt groot aan Woldenmaot, gevestigd in het Drentse Nieuw-Weerdinge. In de kern is het een varkenshouderij met inmiddels drie vestigingen - waarvan een in Duitsland - en rond de 29.000 vleesvarkens. De maiskuil na de oogst bevat 7.500 ton CCM. Het bijbehorende akkerbouwbedrijf heeft in totaal 300 hectare grond in gebruik. De vorig jaar geïnstalleerde mestcentrifuge verwerkt steeds meer mest uit de regio. Om de kaaswei aan te voeren, vast deel van het varkensrantsoen, rijden twee eigen vrachtwagens maandelijks samen 250 ritten.

Mestscheider

In 2014 investeerde Beulink tussen de zes en zeven ton in een mestcentrifuge. \"Voorheen deden we alleen aan mestscheiding van de eigen mest. Nu verwerken we nog maar 10 procent eigen mest, de rest komt van buiten. Die centrifuge werkt geweldig; vrijwel alle dikke fractie gaat eruit. 85 procent van de fosfaat halen we eruit en de dikke fractie exporteren we samen met een andere mestverwerker. Per ton zit nog 0,6 tot 0,8 kilo fosfaat in de overblijvende mestastof, net als 5 kilo stikstof en 6 kilo kali. Dat zijn mooie gehaltes. Uit de hele regio nemen akkerbouwers het graag af. Er zijn er al die geen kunstmest meer nodig hebben als ze mijn verwerkte mest gebruiken.\"

De kracht van Woldenmaot is volgens Beulink dat alle onderliggende bedrijven elkaar optimaal aanvullen. \"Het ene kan niet meer zonder het andere. Het cirkeltje past precies in elkaar. De akkerbouw levert het leeuwendeel van het voer, we kunnen de mest zelf verwerken en afzetten, het loonwerk doen we zelf, we heb onze eigen vrachtwagens. We zijn niet bang om te investeren en kopen altijd goede, betrouwbare machines en altijd op de groei.\" Daarbij heeft Beulink, met zoon Rick (25) als opvolger meegeteld, in totaal twaalf man in dienst en nog eens zo\'n aantal zzp\'ers en inhuurkrachten.

Verder doorgroeien sluit Beulink zeker niet uit. \"Afhankelijk van hoe de markt zich ontwikkelt, kan dat in varkens, in grond of in mest zijn. Meestal dient de volgende stap zich heel logisch aan.\"

Bedrijfsgegevens

Woldenmaot BV in Nieuw-Weerdinge (Dr.)

  • Drie varkensbedrijven, in Nieuw-Weerdinge, Veendam en Sustrum
  • 29.000 vleesvarkens
  • Akkerbouwbedrijf met 175 hectare eigen grond en 125 hectare pacht
  • Loonwerkbedrijf
  • Transportonderneming
  • Mestscheider in Drouwenerveen

Innovatieve afsluiter voor sectieafsluiting

Innovatief afsluitventiel van Slootsmid

Innovatieve afsluiter voor sectieafsluiting 2015-11-13

Slootsmid introduceerde op de Agritechnica het nieuwe afsluitventiel voor sectieafsluiting. Het ventiel kan direct op de verdeler of voor de uitlopen worden gemonteerd. Het ventiel is gemaakt uit RVS en heeft een diameter van 50 mm. Deze diameter is bewust gekozen om een maximale doorstroom van mest te garanderen.

Compact ventiel
Slootsmid kiest voor ontwikkeling in eigen huis omdat het ventiel de krachten die de tanden in de bodem verdragen aan moet kunnen, zonder dat het ventiel een overmatig groot onderdeel wordt. Om dat te bereiken, is een buis met sterk conische uiteinden tussen twee moffen, ook met conische uiteinden, gemonteerd. Tussen de conische uiteinden is een rubber slang geklemd.

Afsluitmechanisme
De rubberslang vormt de binnenvoering van de buis. Op de buis zelf zit een aansluiting om een acht millimeter dikke luchtslang te bevestigen. Een klep tussen de buis en de compressor zet luchtdruk aan de buitenkant van de rubberslang waardoor de sectie wordt afgesloten.

Secties snel sluiten en openen
Belangrijk is om de druk ook snel weer te kunnen laten ontsnappen zodat de sectie weer opent. Met veel bestaande ventielen duurt het openen lang. Dat is juist waar dit systeem in uitblinkt. De luchtkleppen kunnen worden aangesloten op zowel een 12 als een 24 volts-systeem.

Subsidie precisiebemesting

POP3 Brabant subsidieregeling

Subsidie precisiebemesting 2015-10-08

Van 2 november tot en met 11 december wordt een subsidieregeling van POP3 Brabant opengesteld voor investeringen in precisiebemesting. Er is 4 miljoen subsidie beschikbaar voor precisiebemesting.

Bent u geïnteresseerd? Kijk dan snel op deze website?

Agritechnica 10-14 november

Wij staan op de Agritechnica!

Agritechnica 10-14 november 2015-10-07

Slootsmid mesttechniek is aanwezig op de Agritechnica van 10-14 november. Wij zien u graag op onze stand A23 in hal 22

Wij zijn aanwezig op de LIV en RMV te Hardenberg!

Wij staan op de LIV en RMV te Hardenberg

Wij zijn aanwezig op de LIV en RMV te Hardenberg! 2015-10-06

Op 20 tot en met 22 oktober zijn wij aanwezig op de stand van mestverwerking Friesland (stand 544) tijdens de Landbouwdagen Intensieve Veehouderij te Hardenberg. 

Daarnaast staan wij van 27 tot en met 29 oktober met een eigen stand op de Rundvee en Mechanisatie Vakdagen te Hardenberg.

 

Wij hopen u tijdens deze dagen op onze stand te mogen verwelkomen!!

Aflevering SMS 4 mestscheider

SMS 4 mestscheider afgeleverd aan Us Bilang Hoornsterzwaag

Aflevering SMS 4 mestscheider 2015-10-05

Aan Us Bilang Hoornsterzwaag is een SMS 4 mestscheider afgeleverd. Deze SMS 4 is op een vrachtwagen gebouwd en bestaat uit 4 Fan 3.2-780 separatoren, een dieselaggregaat, 180 graden draaibare vijzel van 4.5 meter, hogedrukreiniger en watertank.

Slootsmid wenst Us Bilang veel plezier met hun nieuwe aanwinst. 

    

Demonstratie Kortier

Demonstratie mechanisatiebedrijf Kortier. 

Demonstratie Kortier 2015-06-24

Op 23 juni hield mechanisatiebedrijf Kortier in Bentelo een demonstratie met Slootsmid machines. Tijdens deze demonstratie waren de Slootsmid SZB 650 standaard en de Plug en Play mestscheider in de praktijk te zien. 

 

Nieuwe Robusta tank afgeleverd

Eerste Robusta tank afgeleverd

Nieuwe Robusta tank afgeleverd 2015-02-18

Onlangs heeft Slootsmid de eerste Robusta pomptankwagen afgeleverd. De Robusta 100 WK heeft een inhoud van 10.000 liter en is voorzien van een Meyer Lohne wormpomp. Achter de pomptankwagen is een SZB 580 standaard gemonteerd. 

De nieuwe Robusta serie bestaat uit twee types: de 100 WK en 120 WK. Deze tanks hebben een inhoud van respectievelijk 10.000 en 12.000 liter. Standaard is de Robusta pomptankwagen uitgevoerd met een geheel gegalvaniseerde tank met geïntegreerd onderframe, Meyer Lohne wormpomp met 8 standen vertragingsbak, aanzuiging links en rechts, Slootsmid SF 6 snijkast, hydraulische steunpoot, hydraulisch geremde wielas en wielkasten in de romp met 30.5R32 Alliance A360 banden. (Optioneel is het mogelijk om 1050/50R32 banden te monteren)

Er zijn daarnaast diverse opties te verkrijgen zoals een zuigarm met of zonder turbovuller, eigen hydrauliek systeem etc.  Kortom de Robusta pomptankwagen is standaard al rijkelijk uitgerust, maar is naar ieders wens aan te passen. 

 

Aflevering decanter

Decanter afgeleverd

Aflevering decanter 2015-02-09

Slootsmid heeft een mobiele decanter installatie afgeleverd aan de firma Beulink in Nieuw-Weerdinge. De decanter van Gea/Westfalia is geplaatst op een oplegger die is voorzien van een 180 graden draaibare afvoervijzel. Daarnaast is de decanter voorzien van een mobiele pompunit voor de aanvoer van drijfmest. Een elektrische hijskraan zorgt ervoor dat de mobiele unit op de oplegger geplaatst kan worden.  De stroomaanvoer gebeurt doormiddel van een aggregaat en er is een watertank met hogedrukreiniger geplaatst voor reinigingswerkzaamheden. 

Slootsmid komt met nieuwe compacte mestscheider

SSM 520 

Slootsmid komt met nieuwe compacte mestscheider 2014-12-11

De nieuwe mestscheider van Slootsmid, de SSM 520, speelt in op de behoeften van de agrariër. De mestscheider blinkt uit in eenvoud en is door zijn compacte bouw overal inzetbaar. De machine wordt stekkerklaar geleverd en is direct inzetbaar op uw bedrijf. Door zijn compacte bouw is hij eenvoudig te plaatsen bij de mestput of op een aanhanger. Tevens is hij gemakkelijk te verplaatsen met een palletvork. Het scheiden gebeurt middels een FAN 3.2 - 520 separator. Deze separator heeft door middel van een gepatenteerde trilmotor een uitmuntende capaciteit en een droger eindproduct. Daarnaast zorgt de uitstroommond ervoor dat het gehele eindproduct evenveel tegendruk krijgt en daardoor overal even droog is.

De voordelen

  • Compact
  • Snel verplaatsbaar
  • Stekker klaar
  • Eenvoudige bediening

Afgeleverd: nieuwe mobiele mestscheider

Nieuwe mobiele mestscheidingsinstallatie afgeleverd.

Afgeleverd: nieuwe mobiele mestscheider 2014-04-22

Aan de firma Essink in Barchem heeft Slootsmid op dinsdag 22 april een nieuwe mobiele mestscheidingsinstallatie afgeleverd met zes Fan schroefpers-separatoren. Deze mobiele installatie zal worden ingezet voor de productie van dikke fractie (bio-comfort-strooisel), welke als boxenvulling kan worden toegepast.

De zes separatoren, gecombineerd met groot volume aanzuigpomp en afvoervijzel realiseren een hoge capaciteit per draaiuur.


Klik hier om naar het nieuwsarchief te gaan.