Slootsmid SZB: net bemesten

Van koe tot plant met gezond verstand!

Slootsmid SZB: net bemesten 2014-03-24

Vorig jaar kwam Slootsmid met een nieuwe sleufkouterzodenbemester voor veehouders op de markt: de SZB Standaard. In februari waren er al dertig stuks verkocht. Veehouderij Techniek bekijkt het resultaat. Tekst en foto's: Ernst Jan de Vries (Wageningen UR Agrotechnologie) Veehouderij Techniek maart 2014.

Hieronder wordt een voorbeeld weergegeven van het artikel. Kunt u het artikel niet bekijken klik dan hier om het bestand als PDF te bekijken! Of klik op de afbeelding hieronder!

Mestscheider maakt overuren!

Vakblad de loonwerker publiceerde in januari van dit jaar een aansprekend artikel over de mestscheidingsinstallatie welke door Slootsmid is geleverd. 

Mestscheider maakt overuren! 2014-03-06

In november 2011 leverde Slootsmid het eerste prototype van een mobiele mestscheider aan Loonbedrijf Almen-Harfsen. De scheider was op aanvraag ontwikkeld. Ruim twee jaar later is de capaciteit verzesvoudigd en nog steeds is het de mestscheider die de meeste draaiuren maakt op het loonbedrijf!

Bekijk hieronder het artikel of klik op deze link om het hele artikel te lezen.

 

ACTIE! Slootsmid snijverdeelmolens

Slootsmid is natuurlijk ook uw adres voor nieuwe en gebruikte bemestingsmachines. Informeer vrijblijvend bij onze verkoopafdeling voor een aantrekkerlijk inruilaanbod!

ACTIE! Slootsmid snijverdeelmolens 2014-03-05

Slootsmid levert naast complete bemestingsmachines ook losse snijverdeelmolens. Bijvoorbeeld wanneer u uw bestaande bemester wilt voorzien van een nieuwe verdeler.

Prijzen 2014:

  • Kruisbalkverdeler (11-54 gaats) vanaf € 2.236,44 (bruto ex. BTW)
  • Excentriekverdeler (11-54 gaats) vanaf € 3.024,08 (bruto ex. BTW)
  • Duo-excentriekverdeler (20-60 gaats) vanaf € 5.331,28 (bruto ex. BTW)

Naast de verdelers levert Slootsmid ook snijfilters. Een snijfilter beschermd uw verdeler voor verstoppingen en realiseert een perfecte doorstroom van de mest.

Prijzen 2014:

  • Snijfilter (type 6") vanaf € 2.544,00 (bruto ex. BTW)
  • Snijfilter (type 6" inclusief elektromotor) Prijs op aanvraag

Per 1 maart subsidie mestbewerking

De Staatssecretaris van Economische Zaken heeft half december 2013 besloten om subsidiegelden te verstrekken aan landbouwers voor de koop en installatie van apparatuur, installaties of machines ten behoeve van mestbewerkingsinstallaties. Heel specifiek gaat het om (punt 1. van Artikel 37a):

Per 1 maart subsidie mestbewerking 2014-02-04

Vanaf 1 maart 2014 kunnen landbouwers weer subsidie aanvragen voor verschillende innovatieve en duurzame investeringen. Het gaat om investeringen in landbouwapparatuur met GPS, het verduurzamen van opslagplaatsen, integraal duurzame stallen en mestbewerkingsinstallaties.


Mestbewerkingsinstallaties
De subsidie Investeringen in mestbewerkingsinstallaties is nieuw in 2014. De staatssecretaris wil met deze subsidie bijdragen aan de mestverwerkingsopgave van alle sectoren in de landbouw.

Bestaande subsidies
De subsidies vallen onder artikel 68. De subsidies Investeringen in landbouwapparatuur met GPS, Investeringen in het verduurzamen van opslagplaatsen en Investeringen in integraal duurzame stallen (GLB) kon u ook al aanvragen in 2013. Deze veranderen vrijwel niet.

Slootsmid adviseert u graag

Slootsmid heeft reeds lange tijd ervaring in het aanvragen van subsidies. De vele positieve uitkomsten uit de voorgaande trajecten geven aan dat we u van een gedegen advies en investeringsplan kunnen voorzien. 

Neemt u vrijblijvend contact op met Theo Te Brake (Specialist mestscheidingstechniek) van Slootsmid. Telefoonnummer: 06-51342448 of met e-mail: info@slootsmid.nl

 


Klik hier om naar het nieuwsarchief te gaan.