MF header

Nieuws

SKL Veldspuitkeuring

SKL Veldspuitkeuring 2019-02-21

Wij gaan weer beginnen met het SKL-keuren van veldspuiten. Wij doen dit in de periode van 11 t/m 29 maart.

Met ingang van 01-01-2020 is gewijzigde wetgeving t.a.v. driftreductie van toepassing op veldspuiten. 2019 is een overgangsjaar. Daarna dient uw veldspuit te zijn voorzien van spuitdoppen met verhoogde driftreductie. Afhankelijk van het type dop en de werkdruk is daarnaast een drukregistratiesysteem nodig.

Om te bekijken wat voor u de meest handige oplossing is verwijzen wij u graag naar de website van SKL. Daar staan de eisen aan machines vanuit het activiteitenbesluit duidelijk beschreven. Ook vindt u daar de meest actuele lijst met drift reducerende technieken (DRT lijst) en de toegestane drift reducerende doppen (DRD Lijst). Een drukregistratiesysteem hebben wij beschikbaar en kunnen wij u graag aanbieden.

Om uw spuit te laten keuren kunt u contact opnemen met:

Mark Sprenkelder
werkplaats.borculo@slootsmid.nl
0545-745043

Kubota Financieringsactie

Kubota Financieringsactie 2018-09-12

Vanaf deze week (ATH) is er een zeer aantrekkelijke financieringsactie beschikbaar op de onderstaande nieuwe Kubota tractoren.

- Kubota M4002
- Kubota M5001
- Kubota MGX-IV
- Kubota M6121
- Kubota M7001
- Kubota M7002

Looptijd                Rente
36 maanden            0,00%
48 maanden            0,75%
60 maanden            1,25%
72 maanden            1,75%

Wees er snel bij, deze actie is van toepassing op een beperkt aantal tractoren en is geldig t/m 31 oktober.

 

Kubota Financieringsactie


Kubota brengt nieuwe MGX-IV serie uit

Kubota brengt nieuwe MGX-IV serie uit 2018-06-07

Kubota MGX IV

Kubota heeft een gloednieuwe serie MGX-tractoren gelanceerd, speciaal ontworpen om het werk van boeren nog sneller en efficiënter te maken. Met zijn verbeterde remprestaties, een efficiënt hydraulisch systeem en een zeer krachtige motor is dit nieuwe model een waardige opvolger van de MGX-III serie.
Van efficiëntie en prestaties tot comfort en wendbaarheid, de MGX-IV serie is ontworpen met het oog op de werkomstandigheden van de boeren.

De nieuw ontworpen cabine van deze tractor serie, valt voornamelijk op door zijn nieuwe, opvallende interieur en zijn nieuwe exterieur. Zo beschikt deze tractor over een nieuwe motorkap en een nieuwe grille met een aantrekkelijk ontwerp dat is aangepast aan het ontwerp van de M7002-serie. De grote cabine met panoramisch zicht biedt een betere zichtbaarheid, ook het zicht naar achteren is verbeterd door de nieuwe telescopische spiegels aan beide zijden. De nieuwe en ergonomische bedieningselementen aan de rechterkant van de bestuurdersstoel, bieden de bestuurder meer comfort.

Deze veelzijdige serie bestaat uit 5 modellen (M95GX-IV, M105GX-IV, M115GX-IV, M125GX-IV en M135GX-IV), allen uitgevoerd met een 8-traps Powershift transmissie met drie groepen (hoog, middel, laag). Hiermee biedt de tractor 24 versnellingen vooruit en 24 versnellingen achteruit, waarbij de bestuurder tussen de groepen kan schakelen zonder het koppelingspedaal te gebruiken. Door de automatische modus op deze transmissie hoeft de bestuurder niet handmatig tussen de versnellingen te schakelen, aangezien de tractor het werk voor hem doet. De MGX-IV serie biedt u tevens ongeëvenaarde prestaties dankzij de krachtige 4 cilinder motoren, de V3800 motoren zult u terug vinden in de twee kleinste modellen en de V6100 motoren in de drie grootste modellen.

De nieuwe MGX-IV serie biedt verder enkele verbeteringen aan het vorige ontwerp van deze tractoren. Het hydraulieksysteem is geschikt gemaakt voor elke mogelijke toepassing en is efficiënter dan het voorgaande systeem. Het nieuwe systeem maakt het mogelijk om werkzaamheden te verrichten met zware werktuigen en de bestuurder heeft nu de mogelijkheid de volumestroom regelen van uit zijn stoel. De nieuwe serie is uitgevoerd met groot-volume hydrauliekpompen, waardoor het reactie vermogen van het gehele hydraulische systeem wordt verbeterd.

Er zijn enkele vernieuwingen aan deze tractorserie te vinden die de veiligheid verbeteren, inclusief een bestuurdersaanwezigheid systeem, dit systeem zal een alarm en een waarschuwingspictogram weergeven wanneer de bestuurder de stoel verlaat zonder de handrem aan te trekken. Ook een remprobleem indicator, om gebruikersveiligheid te verbeteren en een dubbelleiding-remsysteem zijn toegevoegd aan deze tractoren. Op deze tractoren is ook een grotere dynamo gemonteerd van 150A, om te voldoen aan de verbruikseisen van de nieuw toegevoegde componenten.

De MGX-IV serie behoudt het indrukwekkende hefvermogen van 5000kg op de kleinste modellen en 6000kg op de grote modellen, dit gecombineerd met een volumestroom van respectievelijk 133 of 143 liter/minuut voor het bedienen van de werktuigen, krijgt de tractor zijn maximale productiviteit en efficiëntie. Deze verbeterde serie beschikt ook over een elektronische hefinrichting met externe bediening, snel-heffuncties en trekkrachtregeling, welke zich bevindt aan de heflatten. Daarnaast is een nieuw, veiliger en eenvoudiger ontgrendelingssysteem van de 3-puntshefinrichting ontworpen om deze te gebruiken met de snel-heffunctie.

De MGX-IV serie onderscheid zich door de manoeuvreerbaarheid van de tractoren en ze passen zich gemakkelijk aan op vele soorten terrein en eventuele veranderingen, zelfs op smalle of modderige percelen. De nieuwe automatische 4WD functie, welke werkt met sensoren op de vooras, schakelt automatisch de 4-wielaandrijving uit tijdens het keren, om een optimale draaicirkel te kunnen garanderen met maximaal behoud van de wendakker en de banden.

De Kubota MGX-IV serie kan ook worden uitgerust met ISOBUS terminals, zodat ISOBUS-werktuigen elk willekeurig moment met de tractor verbonden kunnen worden. Voor precisielandbouwtoepassingen kunnen de tractoren voorzien worden van een auto-stuuroplossing en met de GEOCONTROL- optie van de ISOBUS-terminals. Dit maakt de MGX-IV tot een passende oplossing voor bewerkingen die meer precisie vereisen, bijvoorbeeld bij werkzaamheden met gewasbeschermingsmiddelen, zaaien en bemesten. Voor boeren betekend dit besparing van tijd, energie en middelen.

De MGX-IV serie biedt grote prestaties, brandstofbesparing en betrouwbaarheid, welke allen de kernwaarden van Kubota beantwoorden. Het vormt een grotere stap naar uitmuntendheid voor Kubota en een gemakkelijke manier voor landbouwers om mee te werken.

Wilt u meer informatie van ons ontvangen, dan nodigen wij u uit contact op te nemen met René Klein Willink. 06-22 42 46 93

Kubota Productpresentatie

Kubota Productpresentatie 2018-04-09

Slootsmid Borculo full-line Kubota dealer

Slootsmid Borculo nu full-line Kubota dealer

Slootsmid Borculo full-line Kubota dealer 2018-04-07

Ontwikkelingen in de landbouwmechanisatie richten zich steeds meer op het verder verfijnen van de technologie waarbij het steeds preciezer kunnen werken het speerpunt is. Technologie wordt ingezet om gewasopbrengst te verbeteren en de kosten te reduceren. Teelt en oogst worden steeds vaker ondersteund door GPS en ISO-Bus gestuurde werktuigen.  Slootsmid ziet het bijblijven in deze ontwikkelingen niet alleen als kans, maar ook als voorwaarde, om op termijn een volwaardig partner te worden en blijven voor haar (potentiële) klanten.

Hierbij horen tractoren en werktuigen van fabrikanten die dezelfde focus hebben. In Laren hebben we met MF op het gebied van tractoren al een sterke troef in handen en enkele jaren geleden heeft Slootsmid het key-dealerschap verworven van Kverneland, voorloper in de toepassing van precisietechnologie voor zaai- en spuittechniek. Haar zusterbedrijf Vicon richt zich op de hooibouw en gebruikt gelijksoortige technologie om het gebruik van haar werktuigen te optimaliseren. De merken worden erg gewaardeerd door onze klanten en zijn belangrijke pijlers voor Slootsmid.

Om de vestiging Borculo verder te kunnen ontwikkelen en laten groeien zijn wij op zoek gegaan naar een sterk trekkermerk, met een goede reputatie, welke duidelijk laat zien te willen investeren in moderne producten voor de landbouw. Kubota is eigenaar van zowel Kverneland als Vicon en de ontwikkelingen richting full-line dealerschappen maakt het een logische keuze om deze Kubota werktuigenlijn uit te breiden met Kubota tractoren.

Wij zijn blij u te kunnen laten weten dat Slootsmid Borculo vanaf heden dealer is voor de volledige lijn Kubota landbouwproducten én tuin- en parkmachines. Dit dealerschap omvat, Kubota landbouwtractoren, Kverneland (Kubota) werktuigen, Vicon (Kubota) werktuigen, Kubota compacttractoren en Kubota maaimachines.

De vakpers is positief maar zelf ervaren is minstens zo belangrijk. Wij zullen op 13 april 2018 diverse Kubota producten aan u presenteren in Borculo. U kunt kijken,opstappen en uitleg krijgen over de producten. Wilt u zelf ervaring opdoen, dan maken we een afspraak voor een demo.

Met de investeringen die Kubota doet in haar landbouwproducten en haar reputatie t.a.v. kwaliteit en betrouwbaarheid hebben wij het volste vertrouwen dat Kubota óók een sterke speler wordt binnen de landbouw. Wij hebben er dan ook zin in om als dealer het merk in de Achterhoek en Twente op de kaart te zetten.

Is uw interesse gewekt? Dan ontvangen wij u graag op 13 april in Borculo.

Slootsmid Huisshow 2017

Huisshow 2017

Slootsmid Huisshow 2017 2017-11-11

De eerste voorbereidingen zijn getroffen! Her en der in de regio zijn o.a. de eerste spandoeken voor onze komende Huisshow geplaatst.

Iedereen is 24/25 november van harte uitgenodigd in onze vestiging in Laren.

Op deze huisshow komt kunt u zelf ervaren hoe het is om met de Tractor of the Year 2016 te rijden! De Massey Ferguson 5713 SL heeft deze titel natuurlijk niet zomaar gekregen. Hij is compact, wendbaar en u heeft ongeëvenaard zicht op frontwerktuigen!

Wij hebben een behendigheidsparcours aangelegd om het u toch nog een beetje lastig te maken!

Natuurlijk kunt u ook alleen langs onze occasions lopen! Of misschien maakt nieuw misschien toch wel nieuwsgieriger als 2e hands? Ook dit zal ruimschoots aanwezig zijn.

Onder het genot van een drankje en een gezellige sfeer, heten wij u van harte welkom op onze huisshow!

 

Adres:

Zutphenseweg 31

Laren

 

Vrijdag 24 november:                   10:00 – 22:00

Zaterdag 25 november:                10:00 – 17:00

5713

Vacature!

Slootsmid

Vacature! 2017-07-19

Vacature

Land- en Tuinbouwbeurs Oost Nederland

Land- en Tuinbouwbeurs Oost Nederland!

Land- en Tuinbouwbeurs Oost Nederland 2017-06-15

Wij staan op de Land- en Tuinbouwbeurs Oost Nederland! U wilt ook graag naar de beurs maar hebt nog geen toegangskaart? Bel, mail of app met 1 van de verkopers bij Slootsmid en u kunt gratis toegangskaarten krijgen!

Land- en Tuinbouwbeurs

Kramp maandactie!

Kramp maandactie

Kramp maandactie! 2017-06-07

Kramp maandactie!

Kramp maandactie

Kramp maandactie! 2017-05-03

kramp

kramp

Recent afgeleverd!

Massey Ferguson 5611

Recent afgeleverd! 2017-03-29

Recent afgeleverd aan Woestenenk Aardappelen. Deze prachtige Massey Ferguson 5611. Geleverd op banden zoals op de foto, maar ook met set cultuurwielen met dubbellucht op 75 cm. Tevens is dit hun tweede 5600 serie trekker! Wij wensen de klant veel succes en plezier met deze trekker!

5611

5611

Kramp aanbiedingen!

Kramp aanbiedingen

Kramp aanbiedingen! 2017-03-01

Iedere maand zijn er bij ons in de winkel aanbiedingen! Hierbij de folder van maart.

Kramp1

2maart

SKL Keuringen

SKL Keuringen Slootsmid

SKL Keuringen 2017-02-20

SKL

Kramp aanbiedingen

KRAMP aanbiedingen!

Kramp aanbiedingen 2017-02-15

Iedere maand zijn er bij ons in de winkel aanbiedingen! Hierbij de folder!

Recent afgeleverd!

Massey Ferguson 7726 Dyna-6

Recent afgeleverd! 2017-02-01

Recent afgeleverd aan Loonbedrijf en Grondverzetbedrijf Boschloo & Zn. Wij wensen ze veel succes met deze mooie machine!

MF7726

Weinig boeren hebben het - verplichte - BHV certificaat!

Schrijf u nu in voor een cursus BHV specifiek voor de landbouw!

Weinig boeren hebben het - verplichte - BHV certificaat! 2017-01-11

Behaal nu het certificaat! Schrijf u in voor een ééndaagse cursus BHV bij Slootsmid! Het certificaat is wettelijk verplicht. En niet alleen als uw bedrijf personeel heeft. Ook in geval van gasten op uw bedrijf (dierenarts, loonwerkers, adviseur) geldt een verantwoordelijkheid! 

 

De BHV-cursus die Slootsmid en MijnBHV aanbieden is naast de verplichte basisonderdelen specifiek toegespitst op de risico's in de landbouw! Bijvoorbeeld aandacht voor mestgassen, gewasbeschermingsmiddelen en grote machines.

 

Cursusaanbod 21 & 23 februari 2017!
Slootsmid en MijnBHV bieden u de mogelijkheid om in één dag het certificaat te behalen.

 

SCHRIJF U NU IN!
Cursusdag: 21 en 23 februari 2017
Locatie: Korenbree 40a, 7271 LH Borculo
Kosten: €140,00 per persoon (ex. BTW), inclusief lunch.

Geef u nu op via telefoonnummer 0573-401227 of per e-mail via b.schekman@slootsmid.nl

Nieuwjaar!

Slootsmid wenst u de beste wensen!

Nieuwjaar! 2017-01-04

Nieuwjaar

Winterbeurten!

Winterbeurten! 2016-12-21

Openingstijden

Openingstijden 2016-12-19

Openingstijden!

Vrijdag 23 december zijn wij om 15:00 gesloten!

Voor noodgevallen kunt u ons altijd bereiken op de bekende nummers.

Zaterdag 24 december & Oudejaarsdag zijn wij van 09:00 tot 12:30 geopend.

Wij wensen u fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

LTO info avond

LTO info-avond

LTO info avond 2016-12-02

Woensdagavond was een informatieavond over de mogelijkheden voor mestverwerking. Deze avond was georganiseerd door een samenwerking tussen Slootsmid Mesttechniek B.V. en Lto Noord Afd. Berkelland – Lochem. Met een opkomst van ruim 70 melkvee- en varkenshouders is goed te merken dat het onderwerp speelt onder de boeren.

De avond werd geopend door Gerjan Breukers, hij gaf nogmaals de problematiek rondt mestverwerking aan; De verwerkingsplicht stijgt terwijl de aanbouw van nieuwe verwerkingscapaciteit achter blijft. Om deze reden worden de mestafzet kosten op een boerenbedrijf steeds hoger.

Na een Introductie van het bedrijf Slootsmid door Henk Eggink vertelde hij over de laatste innovaties op het gebied van emissiearm mestaanwending. Dit werd gevolgd door een rondgang door het bedrijf langs de bemesters en mestverwerkers.
In het tweede deel van de avond werd erin gegaan op de unieke aanpak van mestbewerking door Slootsmid Mesttechniek. Een erkende techniek waarbij tot 70% van het water uit de mest wordt gehaald en zelfs geloosd mag worden op het oppervlaktewater. Door deze bewerking is er een aanzienlijke volumereductie wat het aantal transport bewegingen en de kosten voor de export van mest fors verlaagt.

We willen alle aanwezigen hartelijk danken voor hun komst, en horen het graag als u meer informatie zoekt over dit onderwerp.

LTO infoavond

Trioliet 20m3 afgeleverd!

Trioliet

Trioliet 20m3 afgeleverd! 2016-12-01

Afgeleverd:

Trioliet 20 m3 voermengwagen aan Mts. Berenpas – de Kroeze in Harfsen. Deze 20 kuubs wagen is een nieuw type VLL-B, voorzien van Dual Flow kuipvorm voor een optimaal mengproces, een extra brede afvoerband en een nieuw en ruim bordes.

Wij wensen de klant vele jaren van goed voeren met deze nieuwe Trioliet!

Trioliet

12,5 jaar in dienst!

12,5 jaar in dienst! 2016-10-03

Vandaag is de dag dat Rick 12,5 jaar in dienst is! We hopen natuurlijk voor ons allemaal dat er nog vele jaren volgen!

Rick

ATH actie!

ATH

ATH actie! 2016-09-05

ATH Actie!

Wat vragen wij van u?
Kom langs bij ons op de beurs! Meld u aan door uw gegevens achter te laten, u kan het formulier op onze stand (Stand 101) invullen, het opsturen of aan ons doorgeven. De gegevens dienen uiterlijk 30 september bij Slootsmid bekend te zijn.

Wat krijgt u?
U ontvangt van Slootsmid twee waardecheques op naam 
(één van € 500,- en één van € 1.000,-) welke u onder voorwaarden te gelde kan maken.

Vicon Fastbale

Vicon Fastbale

Vicon Fastbale 2016-08-03

De nieuwe Vicon FastBale - ervaar de revolutie!

Niet meer stoppen - gewoon doorrijden!

Vergeet het vervelende stoppen-starten bij het persen van ronde balen en stel je de wereld voor als persen een continu proces zou zijn. De Vicon FastBale blijft persen waar andere machines stoppen.

De Vicon FastBale heeft een ongeëvenaarde capaciteit in vergelijking met andere ronde balen persen, omdat er in de FastBale een hoop nieuwe technieken en ontwikkelingen zijn verwerkt, allemaal ontworpen voor een hogere productiviteit en meer werkplezier.

 

-GEPATENTEERD SYSTEEM

 

- VERHOOGDE CAPACITEIT

 

- ONTWORPEN VOOR FLEXIBELE INZET

 

- COMFORTABEL BEDIENINGSGEMAK

Fastbale

https://www.youtube.com/watch?v=ZbQC1RGqGww

Solomix 2 VLL New Edition

Trioliet Solomix VVL New Edition

Solomix 2 VLL New Edition 2016-07-26

De Solomix 2 voermengwagen is al sinds jaren een begrip op veel melkveebedrijven. Met de verbeterde serie Solomix 2 VLL New Edition komen we nog beter aan de wensen van de veehouder tegemoet. Vorig jaar introduceerden we de VLL New Edition serie met een inhoud van 12 tot 20 m3, maar vanaf nu is de nieuwe versie ook verkrijgbaar met een capaciteit van 24 en 28 m3. Hiermee is het assortiment Solomix VLL New Edition voermengwagens compleet.

De Solomix 2 2800 VLL voermengwagen is voorzien van twee ‘Long Life’ vijzels van 22 mm dik (optioneel voor 12 – 24 m3 voermengwagens). De dikke vijzels garanderen een langere levensduur van zowel de vijzels als de mengwagen. Het ontwerp van de mengkuip is aangepast zodat het voer nog beter in horizontale en in verticale richting verplaatst wordt, het ‘Dual-Flow’ principe. Dat zorgt voor een perfect mengresultaat. In combinatie met de scherpe Trioform vijzelmessen (max. 10 per vijzel) worden alle voercomponenten zorgvuldig gesneden en gemengd en krijgt elke koe een perfect uitgebalanceerd rantsoen voorgeschoteld. 

Minder brandstofverbruik dankzij slim ontwerp 
De voermengwagen heeft een smalle, diepe mengkuip. Omdat de wielen als het ware naast de mengkuip zijn geplaatst en ook nog eens in het midden van de bak, is de machine extreem wendbaar en geschikt voor lage, kleine stallen. Dankzij het slanke ontwerp van de mengkuip in combinatie met smalle vijzels is er weinig weerstand. Dat resulteert in een lagere vermogensbehoefte en dus minder brandstofverbruik. Bovendien is de doseerklep van de mengkuip naar de dwarsafvoerband (of ketting) groter en heeft het afgeronde hoeken. Hierdoor wordt het voer nog sneller op de één meter brede uitdoseerunit  getransporteerd, zelfs langvezelige voercomponenten. De ideale wagen voor het voeren van (ronde) balen en/of structuurrijke componenten.

Trioliet

Massey Ferguson Beauvais is fabriek van het jaar in Frankrijk!

Massey Ferguson

Massey Ferguson Beauvais is fabriek van het jaar in Frankrijk! 2016-07-11

De prestigieuze branche-overstijgende Award weerspiegelt de hoogste prestatieverbeteringen in productiviteit, kwaliteit, concurrentievermogen en het marktaandeel!

AGCO’s Massey Ferguson fabriek, tevens het wereldwijde Massey Ferguson experience centrum in Beauvais (Frankrijk) heeft de prestigieuze “Fabriek van het 2016 Award” in Frankrijk gekregen. De MF fabriek in Beauvais in de provincie Picardië versloeg een tiental andere fabrieken uit een breed scala aan industrieën in Frankrijk om de titel te winnen.

fabriek

MF Nieuws

Massey Ferguson

MF Nieuws 2016-06-17

MF Onderdelen

Kverneland Demo

Kverneland

Kverneland Demo 2016-05-04

Afgelopen week is er bij diverse loonbedrijven demo gedraaid met een nieuwe Kverneland Optima V 8 rijer maiszaaimachine. Deze machine kan d.m.v. hydraulische verstelling op verschillende rijafstanden zaaien. De rijafstanden variëren van 35 tot 55 cm, in stappen van 5 cm. Tevens is deze machine uitgevoerd met het zgn. “GeoSeed” principe wat inhoudt dat de elektrisch aangedreven zaaischijven de korrels exact om en om kunnen neerleggen (in ruitverband) met een plantafstand in de rij van ca. 28 cm. Zo krijgen de planten een optimale kans zich te ontwikkelen. Naast deze hydraulisch uitschuifbare machine zijn er tevens machines met 37,5 cm rijafstand leverbaar met een vast frame tot maximaal 16 rijen.


Machine in bedrijf gesteld!

Kverneland Optima

Machine in bedrijf gesteld! 2016-04-22

Recent in bedrijf gesteld! Kverneland Optima 8-rijige maiszaaimachine met fronttank voor vloeibare kunstmest bij Gubbels Agro in Broekland (Raalte)

MF ACTIE

MF ACTIE

MF ACTIE 2016-04-12

Wie vandaag de dag een tractor koopt, kiest voor de zuinigste motoren, een gunstige inruil en de laagste financieringskosten. Met aantrekkelijke fabrieks- modellen biedt Massey Ferguson daar tot 30 april 2016 nog veel EXTRA voordeel overheen.

Meer informatie? Zie ook mfacties.nl 

MF7726

Indrukwekkende Triolietdemo

Trioliet demo

Indrukwekkende Triolietdemo 2016-03-24

Slootsmid organiseerde in samenwerking met Trioliet op woensdag 23 maart een demonstratie met zelfrijdende voermengwagens. Kijk voor de foto's op onze Facebookpagina! 

www.facebook.com/slootsmid/


Geslaagde graslanddemo

VLV graslanddemo

Geslaagde graslanddemo 2016-03-18

Ondanks de kou, toch een geslaagde demonstratie gehad, iedereen bedankt voor de komst.

Graslanddemo VLV

Graslanddemo VLV

Graslanddemo VLV 2016-03-10

In samenwerking met o.a. Gerard Abbink van Groeikracht, For Farmers en Hoftijzer Lochem organiseert de VLV een demo rondom graslandverzorging.

Graag nodigen wij u uit op: vrijdag 18 maart om deze demo bij te wonen.

Locatie:

Deventerweg 94

Laren GLD

Aanvang 13.30 uur.

Demonstratie zelfrijdende voermengwagens

Demonstratie Trioliet voermengwagens

Demonstratie zelfrijdende voermengwagens 2016-02-23

Slootsmid organiseert in samenwerking met Trioliet op woensdag 23 maart aanstaande een demonstratie met zelfrijdende voermengwagens. We nodigen u van harte uit deze demonstratie te bezoeken.

Locatie: Mts. Woestenenk-Bouwman, Dwarsdijk 15a Laren Gld.

Tijd: 13.30 uur

MF 5613 afgeleverd

Nieuwe MF 5613

MF 5613 afgeleverd 2016-02-23

Onlangs leverde Slootsmid Laren een nieuwe 5613 af aan melkveebedrijf Haijtink in Laren. 

\"\\"\\"\"

Opgeven SKL-keuren veldspuiten

Meld uw veldspuit nu aan!

Opgeven SKL-keuren veldspuiten 2016-02-11

U kunt uw veldspuit weer laten keuren! Geef uw machine nu op bij Erik Dondertman via telefoonnummer 0573-401227 of per e-mail op e.dondertman@slootsmid.nl.

MF 7726 afgeleverd aan Boschloo

Nieuwe MF 7626 D-6 voor Boschloo Gorssel

MF 7726 afgeleverd aan Boschloo 2016-02-10

Onlangs leverde Slootsmid Laren een nieuwe Massey Ferguson 7626 Dyna-6 af aan loonbedrijf Boschloo & Zn. in Gorssel. De complete trekker is onder andere voorzien van dubbellucht en fronthef.

\"\"

Weinig boeren hebben het - verplichte - BHV certificaat!

Schrijf u nu in voor een cursus BHV specifiek voor de landbouw!

Weinig boeren hebben het - verplichte - BHV certificaat! 2016-01-13

Behaal nu het certificaat! Schrijf u in voor een ééndaagse cursus BHV bij Slootsmid! Het certificaat is wettelijk verplicht. En niet alleen als uw bedrijf personeel heeft. Ook in geval van gasten op uw bedrijf (dierenarts, loonwerkers, adviseur) geldt een verantwoordelijkheid! De BHV-cursus die Slootsmid en MijnBHV aanbieden is naast de verplichte basisonderdelen specifiek toegespitst op de risico\'s in de landbouw! Bijvoorbeeld aandacht voor mestgassen, gewasbeschermingsmiddelen en grote machines.

Cursusaanbod dinsdag 16 februari
Slootsmid en MijnBHV bieden u de mogelijkheid om in één dag het certificaat te behalen.

SCHRIJF U NU IN!
Cursusdag: dinsdag 16 februari 2016
Tijd: 09.00 tot 16.00 uur
Locatie: Korenbree 40a, 7271 LH Borculo
Kosten: €140,00 per persoon (ex. BTW)

Geef u nu op via telefoonnummer 0573-401227 of per e-mail via info@slootsmid.nl 

Winterbeurt tractoren en werktuigen

Kies voor een Winterbeurt op maat!

Winterbeurt tractoren en werktuigen 2015-12-22

Tractoren en werktuigen worden niet altijd op dezelfde manier ingezet en gebruikt. De ene tractor draait 8 uur per dag terwijl de andere tractor nog geen 8 uur per week draait. En voor werktuigen geldt hetzelfde!

Intensief gebruik vraagt om regelmatig onderhoud op alle punten! Minder intensief gebruik vraagt om onderhoud op de belangrijkste punten. Kortom uw tractoren en werktuigen vragen om MAATWERK!

MAATWERK IS VOORDELIGER

Tractoren en werktuigen welke minder intensief worden gebruikt controleren wij bij een winterbeurt op de belangrijkste servicepunten, waardoor een ‘grote’ beurt niet altijd direct nodig is. 
Tractoren en werktuigen welke door u wel intensief worden gebruikt voorzien wij van een onderhoudsbeurt op maat, waardoor onnodige slijtage wordt voorkomen en maximale inzetbaarheid wordt gegarandeerd!

Meld uw tractoren en werktuigen aan voor 1 januari 2016 en profiteer van een Winterbeurt op maat met 10% korting op serviceonderdelen!

Slootsmid Borculo B.V.
Jan te Luggenhorst
Tel.: 0545-273859, e-mail: j.teluggenhorst@slootsmid.nl

Slootsmid Laren B.V.
Erik Dondertman
Tel.: 0573-401227, e-mail: e.dondertman@slootsmid.nl

Zo profiteer je ook van de Massey Ferguson Actie Winterbeurt
Maak vóór 1 januari 2016 een afspraak bij Slootsmid voor de winterbeurt en ontvang 10% korting op serviceonderdelen voor de winterbeurt.

Winterbeurt tuin- en parkmachines

Maak een afspraak voor 14 januari 2016 en profiteer van 10% korting op materiaalkosten

Winterbeurt tuin- en parkmachines 2015-12-21

De winter is ideaal voor een onderhoudsbeurt voor uw gazonmaaier en/of tuinmachine. Zo houdt u uw machine in topconditie en start u in het voorjaar uwmachine weer zonder zorgen.

U kunt uw tuinmachine bij ons brengen, maar in overleg halen wij deze ook graag op en brengen de machine in topconditie weer terug.

10% korting op onderdelen

Dit keer geven wij 10% korting op materiaalkosten van de winterbeurt. Dit maakt een winteronderhoudsbeurt nog aantrekkelijker. Vanzelfsprekend worden eventuele bijkomende kosten eerst overlegd.

Maak een afspraak voor 14 januari 2016 en profiteer van 10% korting op materiaalkosten. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met de dichtstbijzijnde vestiging van Slootsmid:

Slootsmid Borculo B.V.
Jan te Luggenhorst, tel.: 0545-273859, e-mail: j.teluggenhorst@slootsmid.nl

Slootsmid Laren B.V.
Martijn Welmer, tel.: 0573-401227, e-mail: m.welmer@slootsmid.nl

Openingstijden feestdagen

Openingstijden tijdens de feestdagen

Openingstijden feestdagen 2015-12-14

Slootsmid in Borculo en Laren hebben de volgende openingstijden rond de feestdagen:

 • Donderdag 24 december vanaf 15.00 uur gesloten
 • Vrijdag 25 december gesloten
 • Zaterdag 26 december gesloten
 • Donderdag 31 december vanaf 12.30 uur gesloten
 • Vrijdag 1 januari gesloten
 • Zaterdag 2 januari geopend van 9.00 tot 12.30 uur

Massey Ferguson Wintershow

Mechan Groep Wintershow in Achterveld

Massey Ferguson Wintershow 2015-12-02

Op de Wintershow in Achterveld presenteert Massey Ferguson weer haar nagenoeg volledige programma tractoren en oogstmachines. Op 21 en 22 december zijn de businessdagen voor genodigden. Op 28 en 29 december is iedereen welkom tijdens de familiedagen. 

De Wintershow werd vorig jaar in een vernieuwd concept gepresenteerd. Dat bleek een doorslaand succes. Het evenement trok zo’n 10.000 bezoekers en is daarmee een van de grootste events in de regio. Mechan Groep, de importeur van Massey Ferguson, legt dit jaar de nadruk op innovatieve ontwikkelingen op het gebied van precision farming. Daarnaast worden uit de meeste tractorseries gangbare en actuele modellen getoond. Ook het programma maaidorsers, persen en tuin & park zal volop aandacht krijgen. Tijdens de familiedagen biedt het event volop entertainment voor jong en oud. Ook voor de inwendige mens wordt gezorgd. Kijk voor meer informatie op: www.wintershow.eu

Demonstratie Kverneland iXdrive veldspuit

Demonstratie Kverneland iXdrive 

Demonstratie Kverneland iXdrive veldspuit 2015-11-30

We nodigen u graag uit voor de demonstratie van de nieuwe Kverneland iXdrive (zelfrijdende) veldspuit op dinsdag 8 december aanstaande om 13.30 uur bij Slootsmid in Borculo.

Goed bezochte huisshow

Geslaagde Huisshow van Slootsmid

Goed bezochte huisshow 2015-11-29

We kijken terug op een goed bezochte huisshow in Borculo afgelopen weekend. We danken iedereen hartelijk voor het bezoek! Vrijdagmiddag was de bijeenkomst met Annie Schreier-Pierik goed bezocht en ook de receptie van Henk Fokkink op zaterdagmiddag was zeer goed bezocht. Zelfs Sinterklaas heeft Henk nog bedankt voor zijn inzet voor Slootsmid.

MF 5700 in MIA/Vamil

MF 5700 in MIA/Vamil

MF 5700 in MIA/Vamil 2015-11-25

Goed Nieuws! U kunt investeren in milieuvriendelijke technieken met de Milieu Investeringsaftrek MIA en Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen. De MF 5700 serie voldoet met zijn Tier4 Final motor aan de MIA/Vamil eisen en komt hiermee op de positieve lijst B3411. 
 
Het gaat hierbij om de volgende modellen:

 • MF 5710SL
 • MF 5711SL
 • MF 5712SL
 • MF 5713SL 

Praktisch gezien zal de MF 5700 serie pas in de 2e week van december zichtbaar worden op de website van RVO, dit omdat de lijst dan pas een update zal krijgen. 

Op de positieve lijst B3411 MIA/Vamil (13.5%MIA+75% Vamil) vindt u nu de  MF 5700, MF 7700, MF 8700 en de MF Combine serie- Op de positieve lijst E3412 MIA (13,5% MIA) vindt u de MF 6600 serie m.u.v. de  MF 6612 en MF 6613 

Voor meer informatie, neem contact op met André Wesselink (06-22483048)Slootsmid Huisshow

Huisshow Landbouwmechanisatie Borculo

Slootsmid Huisshow 2015-11-09

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 november organiseert Slootsmid haar tweejaarlijkse Huisshow in Borculo! Natuurlijk zijn er op deze beide dagen tractoren en machines van onze huismerken te bewonderen, en daarnaast hebben we dit keer ook vier thema-stands. 

 • GPS Precisielandbouw (MF en Kverneland)
 • Mestscheiding (Slootsmid)
 • Automatische voeren (Trioliet)
 • Precisiebemesting (Slootsmid)

Op de Thema-stands is doorlopend informatie te verkrijgen over het betreffende thema en daarnaast iedere twee uur een demonstratie en uitlegmoment. Kortom u kunt het thema bekijken en ervaren waarin uw zelf geïnteresseerd bent. 

Programma vrijdag 27 november:

Show van 10.00 tot 22.00 uur

Bijeenkomst \"toekomst van de landbouw\" met spreker Europarlementariër Annie Schreier-Pierik van 14.00 tot 15.00 uur.

Vanaf 11.00 uur om de twee uur informatie op de stands van MF/Kverneland, Trioliet en Slootsmid.

Programma zaterdag 28 november:

Show van 10.00 tot 17.00 uur

Receptie t.g.v. Henk Fokkink in de VUT van 14.00 tot 16.30 uur

Vanaf 11.00 uur om de twee uur informatie op de stands van MF/Kverneland, Trioliet en Slootsmid.

Graag tot ziens op onze huisshow in Borculo!

Korenbree 40a, 7271 LH  Borculo

MF pakt uit!

MF pakt uit!

MF pakt uit! 2015-11-02

Profiteer van VIJF cadeaus van MF! Gratis eerste onderhoudsbeurt, 0% lease, gratis opties, eigen gebrek verzekering! Bekijk de aanbiedingen en de voorwaarden via de link hieronder!

Henk Fokkink na 47 jaar dienstverband met de VUT.

Henk Fokkink na 47 jaar met de VUT!

Henk Fokkink na 47 jaar dienstverband met de VUT. 2015-10-30

Henk Fokkink gaat na 47 jaar dienstverband met de VUT. Vandaag hebben wij Henk opgehaald voor zijn laatste werkdag bij Slootsmid. Namens Slootsmid willen wij Henk bedanken voor zijn inzet en de prettige samenwerking en wensen wij Henk heel veel geluk toe en dat je in goede gezondheid mag genieten van je vrije tijd.

 

 

Vicon actie leaflets!

Vergelijk dit maar eens met...

Vicon actie leaflets! 2015-10-06

Vicon heeft een aantal zeer scherpe aanbiedingen voor de veehouder, akkerbouwer en loonwerker!

Actieprijzen hooibouwmachines:

 • Vicon ROM EW kunstmeststrooier voor € 9.500,- ex. BTW
 • Vicon GEOspread weegstrooier met kantstrooisysteem naar keuze cadeau
 • Complete Vicon EXTRA 632T/FT Farmer maaicombinatie (voor/achter) voor € 22.600,- ex. BTW
 • Vicon Fanex 903 schudder voor € 11.200,- ex. BTW
 • Vicon Andex 844 hark voor € 16.800,- ex. BTW
 • Vicon Duplex 400 kuilverdeler voor € 7.100,- ex. BTW

Leaseacties hooibouwmachines:

 • 0% rente op 4 jaar* op de Vicon EXTRA 390 - 395 schijvenmaaier
 • 0% rente op 4 jaar* op de Vicon Andex 1254 4-rotor hark

Netto-actie op Kverneland machines:

 • Kverneland 852 gedragen stroblazer netto voor € 12.000,- ex. BTW
 • Kverneland 853 PRO voer- en stroverdeler netto voor € 18.000,- ex. BTW

* Informeer naar de voorwaarden

Meer informatie via André Wesselink 06-22483048, Bennie Nijhuis 06-52377394 of René Klein Willink 06-22424693.

Onlangs afgeleverd

Onlangs afgeleverd!

Onlangs afgeleverd 2015-09-28

Slootsmid Borculo heeft onlangs bij zijn klanten een Terex TL 100 in Beltrum en een Sweep veegmachine, VTM puinbak, Perfect Solo-swing en VTM bloter voor aan een schäffer wiellader in Diepenheim afgeleverd . Slootsmid wenst de klanten veel plezier met hun machines.

               

    

Kverneland Acties

Kverneland Acties!

Kverneland Acties 2015-09-21

Kverneland heeft een aantal zeer interessante acties!*

 • Knock-on ploegpunten gratis bij aankoop van een Kverneland ploeg. 
 • FRD280 klepelmaaier (52 cm sideshift, voor en achter montage)
  voor netto € 7.300,- ex. BTW
 • FHPplus 200 klepelmaaier (153 cm sideshift, groothoek-aftakas)
  voor netto € 8.300,- ex. BTW
 • Qualidisc 3000 schijveneg (compact en robuust)
  voor netto € 12.500,- ex. BTW in de actieuitvoering.
 • CLC Pro Classis cultivator (3.00 meter)
  voor netto € 7.950,-
 • S-Drill Pro zaaimachine
  voor netto € 26.000,- ex. BTW in de actieuitvoering.
 • I-Drill Pro zaaimachine 
  voor netto € 27.500,- ex. BTW in de actieuitvoering.
 •  LS 85-200 Variomat wentelploeg (6 schaar)
  voor netto € 19.990,- ex. BTW (5 schaar voor netto € 17.500,- ex. BTW)
 • S-Drill met breedzaaikouter (32 kouters, zonder markeurs) 
  voor nettto € 15.000,- ex. BTW 

*Informeer bij onze verkopers voor de actie-uitvoeringen en actie-voorwaarden!

Bennie Nijhuis (06-52377394)

André Wesselink (06-22483048)

René Klein Willink (06-22424693) 

MF komt met 5700sl serie

Nieuwe 5700 serie verwacht in voorjaar 2016

MF komt met 5700sl serie 2015-09-21

MF stelde deze week de 5700SL serie voor als opvolger van de huidige 5600 serie. De basis van de trekker blijft ongewijzigd, hij heeft opnieuw een Gima powershiftbak en 4,4 liter Agco Powermotor.

Die laatste voldoet nu aan Fase IV emissienormen. Massey Ferguson haalde een technisch aardigheidje uit om het steepnose concept te kunnen behouden. Zo ontwikkelde het een nieuwe SCR unit voor de uitlaatgasbehandeling. Deze zit niet langer onder de kap, maar rechtsonder de trekker.

De bodemvrijheid wordt er niet kleiner door. De cabine is dezelfde als op de 5600, maar nu wel met een digitaal kleuren dashboard dat we kennen uit de 8700 topserie.

Ook is de nieuwe 5700SL te krijgen met de Datatronic 3 terminal uit de 7700 serie. Dat maakt de weg vrij voor af fabriek gps opties inclusief AutoSteer en uitgebreid kopakkermanagement. De MF is een echte voorlader trekker, met omkeer op de kruishendel, SpeedSteer, en nu ook automatisch ontkoppelen bij het remmen. Ook verhoogt de trekker voortaan zelf het motortoerental als dit vereist is om de gewenste hydrauliek opbrengst te leveren.

Net als de huidige 5600 serie combineert de trekker het lage eigengewicht van een compacttrekker met een iets grotere wielbasis en meer vermogen dan de compacttrekkers van de concurrentie. De 5700 is ook nog compact te noemen, maar tegelijk genoeg \'trekker\' om op zandgrond een vierschaar in de hef hangen.

De serie bestaat uit de 5710SL, de 5711SL, de 5712SL en de 5713SL. Het topmodel levert nominaal 125 pk, maximaal is dat 130 pk. Detrekkers komen op zijn vroegst in het voorjaar van 2016 in productie.

Bron: Boerderij.nl

Uitnodiging Opendag Melkveebedrijf

Opendag Melkveebedrijf Platerink-Lipman

Uitnodiging Opendag Melkveebedrijf 2015-09-17

Vrijdag 25 september aanstaande is er een opendag bij Melkveebedrijf Platerink-Lipman aan de Katgershoek 4 in Laren. De nieuwe stal voor 383 melkkoeien en 100 stuks jongvee alsmede de nieuwe melkstal zijn deze dag te bekijken.

Slootsmid heeft hier een stationaire mestscheider geleverd. Deze is ook op de opendag te bekijken. Daarnaast zal Slootsmid met een trekker, tank en bemester aanwezig zijn.

We ontmoeten u graag op 25 september.

Download hier de uitnodiging.

MF 4700 met cabine

Massey Ferguson 4700 cabine versie

MF 4700 met cabine 2015-09-17

Het zat er aan te komen. De Massey Ferguson trekkers uit de 4700-serie, krijgen nu ook een cabine. Dat maakt ze interessant voor Nederlandse boeren. Tijdens de Agritechnica is de trekker voor het eerst te zien.

Er komen drie modellen.

De 4707 met een motorvermogen van 75 pk. Daarnaast de 4708 van 85 pk en uiteindelijk de 4709 van 95 pk. Ze halen dat vermogen uit een Agco Power 3,3 liter grote 3 cilinder motor die voldoet aan de Stage 4 eisen. Je moet daarvoor wel AdBlue tanken.

3.000 kg tillen

De mechanische versnellingsbak heeft 12 versnellingen voor en achteruit, waarbij een powershift als optie leverbaar is. De trekker heeft acht versnellingen tyssen 4 en 12 km/h. Je wisselt van rijrichting met de omkeerhendel links onder het stuur. En je kunt de koppeling met een knopje op de versnellingspook bedienen. De topsnelheid van de trekker bedraagt 40 km/h. De trekker kan maximaal 3.000 kg tillen en heeft standaard een 540 toeren aftakas. Een 540/540Eco of een 540/540E/1000 is optioneel leverbaar.

Bekende specificaties

Die specificaties kenden we echter al van deze wereldtrekker die MF begin dit jaar al tijdens Sima liet zien. De cabine is nu het grote nieuws. Volgens de fabrikant heeft die een grote glazen deur, hangende pedalen en versnellingspoken rechts naast de bestuurdersstoel. Een glazendak is een optie. Die moet voor voldoende zicht op de voorlader zorgen.

Er is een console aan de rechterkant van de bestuurder waar het handgas en de bediening van de twee standaard mechanisch bediende hydraulische ventielen zijn te vinden. De maximale opbrengst is 65 liter per minuut. En er is een elektronische hef, die je met de van MF bekende muis, bedient.

Massey Ferguson Acties

Massey Ferguson Acties!

Massey Ferguson Acties 2015-07-21

 

WIN VIP KAARTEN VOOR TRACTORPULLING

 

Zaterdag 1 augustus vindt de 32e editie van Tractorpulling Lochem plaats. Massey Ferguson is hoofdsponsor van dit evenement! MF stelt drie keer 2 VIP kaarten beschikbaar. Winnen? Klik hier!

 

VOOR € 1.500,- GRATIS OPTIES

 

Bij aankoop van een nieuwe Massey Ferguson uit de 5600 of 6600 serie ontvangt u nu tijdelijk €1.500,- gratis opties! Profiteer nu! Informeer bij uw vertegenwoordiger naar de voorwaarden en laat u adviseren welke opties het best u u en uw Massey Ferguson passen!

 

MF 5600 VOORLADER-ACTIE

 

Tijdelijk heeft MF de 5610NE voorlader-trekker combinatie voor een aantrekkelijke actieprijs van €54.950,- ex. BTW. Informeer bij uw verkoper naar de uitvoering en mogelijkheden!

Noteer alvast in uw agenda

Slootsmid Huisshow 2015

Noteer alvast in uw agenda 2015-07-13

Slootsmid organiseert dit najaar op 27 en 28 november haar tweejaarlijkse Huisshow in Borculo. Noteer deze datums alvast in uw agenda. Het programma zal t.z.t. bekend worden gemaakt.

Win een reis bij Trioliet

Win een reis naar Californië met Trioliet

Win een reis bij Trioliet 2015-07-13

Trioliet bestaat dit jaar 65 jaar en dat moet gevierd worden! Daarom verloten we een reis voor twee personen naar Californië (VS). Deze volledig verzorgde 6-daagse reis bestaat uit vliegtickets, hotelovernachtingen en een 2-daags bezoek aan de wereldberoemde landbouwbeurs World Ag Expo in Tulare in februari 2016.  

Iedereen die tussen 01 juni en 14 december 2015 een voermengwagen, een stationaire menger of een automatisch voersysteem van Trioliet bestelt kan meedoen aan de actie. Bij de opdrachtbevestiging ontvangt u het deelnameformulier.

Of kijk voor meer informatie op de website van Trioliet! Klik hier

Weidemann actie

Weidemann actie!

Weidemann actie 2015-07-11

Complete Weidemann 1160CX35 voor € 349,- p.m.

 • Inclusief grondbak en palletvork 
 • Eenvoudig en snel verplaatsen, laden en lossen!
 • Brede banden voor optimale stabiliteit
 • Deelbare veiligheidskooi voor een lage doorrijhoogte
 • De 1160 is de ideale partner voor alle werkzaamheden op uw erf!

Nog breder inzetbaar in combinatie met de aantrekkelijk geprijsde aanbouwdelen!

 • Pelikaanbak, bakbreedte 140 cm met demontabele zijschotten € 42,47 p.m.
 • Zocon Rubberschuif, hydraulische schuinstelling tot 60 graden, canvasinlage, afmeting schuif 190x40 cm, voorzien van Weidemann ophanging € 31,61 p.m.
 • Sweep veegmachine, type HSV200, werkbreedte 200 cm, borsteldiameter 60 cm € 58,51 p.m.

 

Aanbieding op basis van financial lease bij een looptijd van 60 maanden een aanbetaling van 10% en slottermijn van 20%. Prijzen aanbouwdelen alleen in combinatie met Weidemann 1160CX35. Bedragen zijn exclusief BTW. Onder voorbehoud kapitaalmarkt wijzigingen, kredietacceptatie en prijswijzigingen.

Weidemann 1140 met Purple Packer afgeleverd

Weidemann 1140 met Purple Packer afgeleverd. 

Weidemann 1140 met Purple Packer afgeleverd 2015-07-09

Slootsmid heeft een Weidemann 1140 wiellader met Purple Packer afgeleverd aan de klant. De purple Packer pakt in 1 greep de box leeg, hierdoor is de klant in staat om een minimale tijd te besteden aan het uitmesten van de stallen. 

Eerste elektrische Weidemann in Nederland afgeleverd.

Eerste elektrisch Weidemann in Nederland afgeleverd door Slootsmid. 

Eerste elektrische Weidemann in Nederland afgeleverd. 2015-06-22

DE EERSTE ELEKTRISCHE WEIDEMANN wiellader in NEDERLAND is afgeleverd door Slootsmid aan de eindgebruiker. Het gaat hierom een Weidemann 1160 eHoftrac die volledig elektrisch wordt aangedreven. De wiellader is tevens voorzien van een weeginrichting.

 

  

Afgeleverd Massey Ferguson 5613 Dyna 4

Nieuwe Massey Ferguson 5613 afgeleverd. 

Afgeleverd Massey Ferguson 5613 Dyna 4 2015-06-17

Slootsmid heeft een nieuwe Massey Ferguson 5613 Dyna 4 afgeleverd 
aan Langenkamp Lochem. De trekker wordt al vol op ingezet bij 
onder andere het balenpersen en grondverzet. Slootsmid wenst
de firma Langenkamp veel plezier met hun nieuwe aanwinst.


De ideale voorlader trekker

MF 5600 Serie, de ideale voorlader trekker!

De ideale voorlader trekker 2015-05-26

MF 5600 Serie, de ideale voorlader trekker!

MF 5610 NE 105 pk voorlader-trekker combinatie, nu vanaf € 54.950,- (excl. BTW). Met Dyna-4 transmissie en Power Control omschakeling, vrijzicht motorkap en cabine inclusief glazen Visio-dak, met originele MF voorlader en 1-hendel-bediening. Slootsmid specificeert graag uw ideale MF trekker naar uw persoonlijke wensen.

Weidemann 1160 afgeleverd

Weidemann 1160CX35 afgeleverd

Weidemann 1160 afgeleverd 2015-05-07

Onlangs leverde Slootsmid deze Weidemann 1160CZ35 wiellader af inclusief pelikaanbak en rubberschuif. We wensen de heer Verbücheln veel plezier met deze nieuwe combinatie!

Koningsrit OMTV

Koningsrit OMTV

Koningsrit OMTV 2015-04-28

Koningsdag 2015 was Slootsmid in Laren de startplaats van de jaarlijkse Koningsrit van Oldtimervereniging OMTV. Een dikke 100 oude tractoren met hun eigenaren verzamelden zich voor een rit van 50 kilometer door de Achterhoek en Salland. Tussen de deelnemende tractoren zaten prachtige oude exemplaren.

 

 

 

 

Drijfmestrijenbemester afgeleverd

Mais zaaien en drijfmest toedienen in 1 werkgang!

Drijfmestrijenbemester afgeleverd 2015-04-23

Slootsmid leverde een drijfmestrijenbemester af aan Loonbedrijf de Samenwerking in Elsloo. De drijfmestrijenbemester is een samenstelling van een Monosem maiszaaimachine met een Slootsmid rijenbemestingsset.

Met deze combinatie kan De Samenwerking maiszaaien en drijfmest toedienen in één werkgang. Kijk voor meer informatie op de website van de Samenwerking (klik hier)

16-rijige Kverneland Optima zaaimachine

Kverneland Optima 16-rijige maiszaaimachine

16-rijige Kverneland Optima zaaimachine 2015-04-21

Aan loonbedrijf Hoftijzer in Zwiep leverde Slootsmid een innovatieve combinatie. De 16-rijige maiszaaimachine van Kverneland type Optima zaait op een afstand van 37,5 of 75 centimeter. De fronttank ten behoeve van vloeibare kunstmest completeert de combinatie. Het geheel is opgebouwd op een Massey Ferguson 7618 Dyna VT.

Nieuwe MF 7700 serie

Nieuwe Massey Ferguson 7700 serie

Nieuwe MF 7700 serie 2015-04-13

Massey Ferguson introduceert de nieuwe 7700 serie. 

Massey ferguson heeft de nieuwe MF 7700-serie geïntroduceerd. Deze nieuwe modellen zijn ontworpen op basis van de zeer succesvolle en bekroonde MF 7600-serie.

De serie bestaat uit 9 tractoren met een vermogensklasse van 140 PK tot 255 PK en hierin is er keuze uit drie transmissies (Dyna- 4/Dyna- 6/ Dyna- VT) en drie niveaus van specificatie. Dit alles maakt deze serie zeer compleet en veelzijdig. Engine Power Management (EPM), dat voorziet in een maximaal extra vermogen van 25 PK, is standaard op alle modellen. De MF 7726 met een vermogen van 280 PK is het vlaggenschip in deze serie.

De basis van de nieuwe serie stamt af van de MF 7600-serie, deze serie ontving reeds tal van onderscheidingen als \'Tractor of the Year\' en \'Golden Design Award\'. Een betrouwbare serie en gewaardeerd door de vele gebruikers!

Massey Ferguson heeft de serie verder verfijnd en nieuwe functies toegevoegd die het comfort en de controle verhogen, wat leidt tot nog grotere prestaties, productiviteit en verdere verlaging van de TCO (Total Costs of Ownership).

MF 7700-serie specificaties:

 • Nieuwste technologie zescilinder, 6,6 liter en 7,4 liter AGCO POWER-motor, met Engine Power Management (EPM) genereert 25 PK extra vermogen op alle modellen.
 • Keuze van Dyna-4, Dyna-6 semi-powershift of Dyna-VT continu variabele transmissie, (afhankelijk van het model).
 • Elektronische aftakas toerentalselectie op de Efficiënt en Exclusieve modellen.
 • Hoge capaciteit - Toegelaten totaal gewicht met 12% gestegen waardoor de MF 7700-serie grotere ladingen en zwaardere aanhangwagens kan transporteren.
 • Nieuw door Massey Ferguson ontworpen voorasvering, onderhoudsvrij en biedt een hoog comfort.
 • Hogere hydraulische capaciteit en maximaal acht regelventielen voor een uitstekende werktuigenbediening.
 • AGCOMMAND en Auto-Guide 3000 ready.
 • Verkrijgbaar in de Essential, Efficient en Exclusive uitvoering.


Tank en bemestercombinatie afgeleverd

Slootsmid tank/bemester combinatie

Tank en bemestercombinatie afgeleverd 2015-03-02

Aan maatschap Berends in Warnsveld leverde Slootsmid deze tank/bemester combinatie. 

Tank: Robusta 120 WK, 12.000 liter op 30.5R32 Banden.

Bemester: Slootsmid SZB 580 Standaard met 16 duo-elementen op 18 cm.

Afgeleverd Weidemann shovel

Afgeleverd

Afgeleverd Weidemann shovel 2015-01-26

Slootsmid Laren heeft een Weidemann 1160 cx35 shovel met Sweep veegmachine, palletvork, rubberschuif, veegvoer band en pelikaanbak afgeleverd. Slootsmid wenst maatschap Sluiter veel plezier met hun shovel.

 

Geslaagd bedrijfsbezoek Trioliet

Geslaagd bedrijfsbezoek Trioliet 2015-01-22

Slootsmid heeft op 21 januari voor zijn klanten een geslaagde dag uit georganiseerd. Tijdens deze dag is er een bezoek gebracht aan de fabriek van Trioliet en is er een rondleiding gemaakt bij het melkveebedrijf van de familie Velker-Grevelman. Op deze boerderij werd het automatisch voersysteem van Trioliet in de praktijk getoond. 

Aflevering drie MF tractoren

Drie Massey Ferguson tractoren voor de Gemeente Zutphen

Aflevering drie MF tractoren 2014-09-25

Slootsmid leverde onlangs een drietal speciale MF tractoren af aan de gemeente Zutphen. De levering omvat een MF 3640F Xtra semi smalspoor tractor op gazonbanden, met fronthef en een zeer laag zwaartepunt, een MF 3630A op gazonbanden en een MF 1532H compacttrekker met Mauser cabine en fronthef.

Daarnaast werden op maat en naar wens van de klant aanbouwdelen voor een zoutstrooier, een pendelstrooier en een bladblazer geleverd. 

 

Massey Ferguson Global serie

Neem contact op met André Wesselink op 06-22483048 voor meer informatie en de mogelijkheden

Massey Ferguson Global serie 2014-08-14

Massey Ferguson introduceert Global serie

Massey Ferguson presenteert met de Global serie een nieuwe lijn trekkers van 55-130 pk.

Terug naar hetgeen waar de trekker ooit voor bedoeld was, was het uitgangspunt bij de ontwikkeling van de MF 4700 serie. De klassieke ontwerpprincipes van Massey Ferguson gecombineerd met een betrouwbare en eenvoudige werking. De uitkomst is een veelzijdige en kwalitatief hoogstaande trekker, gebouwd met de kennis van nu. Dit alles resulteert in een trekker die voor 90% is opgebouwd uit volledig nieuw ontwikkelde componenten.

De specificaties, opties en functies van de trekkers zijn aan te passen aan de lokale eisen en omstandigheden. Ongeacht waar ter wereld uw bedrijf staat, de MF 4700 is het uitgelezen hulpmiddel.

Moderne landbouw vraagt om steeds meer efficiënte en passende mechanisatie. Het spectrum van mogelijkheden die de trekkers bieden geven antwoord op de vraag van de huidige en toekomstige markten. 

In de komende jaren zullen er meer modellen zichtbaar worden uit het Global project.

Allemaal stuk voor stuk betrouwbare en eenvoudige te bedienen trekkers in een vermogens bereik van 60-130 pk. Ook zullen er een aantal cabine versies komen in combinatie met bijvoorbeeld airconditioning.

Maak nu een proefrit!

Grijp uw kans, en maak een afspraak voor een proefrit!

Maak nu een proefrit! 2014-08-04

Slootsmid heeft in een Tweetal Massey Ferguson tractoren als voorraadtractoren geïnvesteerd. Twee typen tractoren welke voor de veehouder en akkerbouwer zeer geschikte tractoren zijn. Deze tractoren zijn beschikbaar om mee proef te rijden of om als demo op uw bedrijf in te zetten. 

Het betreffen de volgende typen en uitvoeringen:

 • MF 5611 (105/110 pk)
 • MF 6613 (115/125 pk)

Neem contact op met André Wesselink op 06-22483048 voor meer informatie en de mogelijkheden voor een proefrit!


Klik hier om naar het nieuwsarchief te gaan.