MF header

Over ons

Slootsmid uw partner in landbouwmechanisatie!

Slootsmid Laren B.V. 

Slootsmid Borculo B.V. 

 

Slootsmid is gevestigd in Laren Gld en Borculo Gld. 

In Laren en Borculo zijn Slootsmid mechanisatiebedrijven gevestigd met een sterk lokaal/regionaal karakter.

Naast landbouwmechanisatie is Slootsmid producent van bemestingsmachines en mestscheiders.
In Borculo vindt de ontwikkeling en productie plaats van alle bemestingsmachines en mestscheiders. Met de productie van bemestingsmachines is Slootsmid in het agrarische segment koploper in de markt.

De innovatie rondom mestbehandeling en mestverwerking loopt de laatste twee decennia als een rode draad door de ontwikkeling van Slootsmid. Vanaf midden jaren tachtig heeft het bedrijf letterlijk de ruimte gezocht door uit te groeien van een plaatselijk landbouwmechanisatiebedrijf naar een (inter)nationaal werkende onderneming met twee vestigingen en een compleet mechanisatieprogramma voor het moderne boerenbedrijf.

Bemestingsproducent vanaf het eerste uur

Slootsmid B.V. is vanaf het eerste uur producent van bemesters. Door de jaren heen zijn de eisen die aan bemesters worden gesteld steeds verder uitgebreid. Door innovatieve, praktijkgerichte benadering van onze constructeurs worden nieuwe ontwikkelingen steeds op de meest praktische manier in de machines verwerkt. Deze rechtstreekse aanpak maakt Slootsmid bemesters tot slimme, degelijke producten waarmee een hoge arbeidsproductiviteit kan worden behaald. Onze producten zijn voordelig in gebruik: slijtage wordt dankzij de logische constructie tot een minimum beperkt en Slootsmid onderdelen zijn betaalbaar. 

Wereldwijd actief 

Deze producten zijn geheel binnen de eigen organisatie ontworpen en doorontwikkeld tot betrouwbare, milieuvriendelijke en praktische machines. De diverse types sleufkouter-zodebemesters en drijfmest-rijenbemesters zijn door heel Nederland, meerdere Europese landen en zelfs in Canada, USA en China in gebruik.

Ontwikkeling en productie

De ontwikkeling van de Slootsmid - machines gaat steeds verder...elke dag wordt er gewerkt aan de ontwikkeling, verbetering en productie van de Slootsmid - machines. Onze vertegenwoordigers in Nederland en buitenland letten op de wensen van de klant en volgen de wetgevingen in heel de wereld nauwkeurig.

Modern en klantgericht

Elke vestiging van Slootsmid beschikt over een modern ingerichte werkplaats met alle voorzieningen. Tevens staat Slootsmid voor een 24-uur service, waardoor een minimale stilstand van uw machine gerealiseerd kan worden. De goed geschoolde (service) monteurs, volgen door het gehele jaar cursussen, om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwe ontwikkelingen. Zo kunnen zij u op ieder moment, te hulp staan!

Ondernemende generaties:

Vanaf 1827: Evert Jan Kuijpers (de smid bij de sloot), Jan - Hendrik Kuijpers, Gerrit - Evert Kuijpers. 1961 - 1990 Gerrit Kuijpers. Vanaf 1985: Bert Ebbekink, Henk Eggink Jan te Luggenhorst en Jan Ruiterkamp.

De plek waar Slootsmid begon in Laren Gld. aan de Zutphenseweg.


De plek net buiten Laren is nog altijd even markant; het is nooit anders geweest. Destijds als hoefsmid en wagenmaker voor de boeren rondom; nu als een modern en innovatief landbouw-mechanisatiebedrijf voor de regio en producent van geavanceerde bemestingstechniek. Ooit kregen wagenwielen er hun beslag, het ijzer werd er gesmeed, er kwamen fietsen, paarden werden ingeruild voor de eerste Zetor tractoren, net als de landbouwmachines en de vernieuwingen in mestverwerking. De kachels waren er, net als sterk gereedschap voor het land en de tuin. Van de traditionele jaarlijkse nota met een borrel naar de moderne praktijk van nu met kwaliteitsmerken en terzake deskundige service. Slootsmid staat voor een oersterke combinatie van handelsgeest, kennis en een grote betrokkenheid bij het boerenwerk.