10 vragen aan onze nieuwe collega Bert Langeler

Nieuw in ons team is Bert Langeler, verkoper landbouw met als uitvalsbasis Borculo. De agrarische sector is Bert niet onbekend, hij werkt en woont namelijk al zijn hele leven op de boerderij. Maar wat houdt Bert nog meer bezig? We gingen met hem in gesprek!

Naam: Bert Langeler
Leeftijd: 54 jaar
Woonplaats: Borculo
Woonsituatie: Samen met zijn vrouw Anita en zoon Twan (19). Dochter Dana (18) is uit huis.
Functie: Verkoper landbouw
Lievelingsbiertjes: Grolsch of een Duits biertje zoals een Krombacher of Bittburger

1.      Hoe zijn de eerste weken bij Slootsmid je bevallen?

“Goed! De boeren waren druk met inkuilen de afgelopen tijd, dus ik heb nog niet veel klanten gesproken. Maar ik heb me verdiept in het computersysteem, dat heeft ook nog z’n tijd nodig.”

2.      En wat vind jij mooi aan het werken in de agrarische sector?

“Ik ben opgegroeid op de boerderij waar wij nu nog steeds wonen en werken. Ik heb ook altijd in de agrarische sector gewerkt, dus ik weet niet beter. Tot een aantal jaren geleden was ik melkveehouder. Maar onder andere door de fosfaatregelingen hebben we ervoor gekozen hiermee te stoppen. We zijn toen verder gegaan met meststieren. We hebben nu ongeveer 150 stuks meststieren en de boerderij draai ik samen met mijn zoon. Ik heb daarnaast altijd een fulltime baan gehad, hiervoor als inseminator en nu dus als verkoper.”

3.      Heb je al een favoriete Slootsmid machine?

“Echt een favoriet heb ik nog niet. Maar ik vind de bemesters mooie producten. Ook de ontwikkeling die hierin doorgemaakt is! Het merk Slootsmid heeft een sterke naam in de markt.”

4.      Wat is het eerste dat je doet als je thuiskomt van je werk?

“Vroeger was dat koffiedrinken. Maar ik krijg nu overdag zoveel koffie, dat ik daar thuis nu geen zin meer in heb! Ik trek gelijk de oude kleren aan en ga de stal in.”

5.      Wat wilde je als je kind later worden?

“Volgens mijn moeder wilde ik als klein jongetje al boer worden. Dat is ook gelukt! Helaas door de regelgeving was het niet meer haalbaar om dit fulltime te doen. Maar ik vind de agrarische sector gewoon heel mooi.”

6.      Wat is jouw favoriete dag van de week?

“Ik heb eigenlijk geen favoriete dag. Mijn dagen beginnen en eindigen eigenlijk altijd hetzelfde, mede door de boerderij. Ik weet soms zelfs niet welke dag het is!

7.      Hoe breng jij het liefst een vrije dag door?

“Het liefst ben ik thuis aan het werk en bij de dieren.”

8.      Wat is je favoriete vakantiebestemming?

“Oostenrijk! Ik vind dat een prachtig land. Ook toen we de boerderij hadden, zijn we altijd wel op vakantie geweest. Vroeger gingen we kamperen, maar nu zitten we vaak in een appartement. We zijn geen hele fanatieke wandelaars, maar trekken er wel altijd op uit om wat van de omgeving te zien.”

9.      Wat wil je heel graag nog een keer doen?

“Ik wil heel graag nog een keer naar Nieuw-Zeeland. Dat lijkt me gewoon zo’n mooi land.”

10.  Waar zie jij de toekomst voor je?

“Hopelijk heb ik hier m’n draai straks helemaal gevonden. En ik hoop dat er op onze boerderij mogelijkheden zijn om uit te breiden, want onze zoon wil de boerderij graag voortzetten!”

Heb je nog meer vragen aan Bert? Hij is te bereiken via:
b.langeler@slootsmid.com

06-45707211