Vragenvuur aan onze nieuwe monteur Bouke Blanckenborg

We stellen je graag voor aan Bouke Blanckenborg, onze nieuwe allround monteur Landbouwmechanisatie op de vestiging in Borculo. Bouke heeft in 2022 stage gelopen in Borculo, inmiddels bijna zijn opleiding Monteur Mobiele Werktuigen afgerond en is sinds 10 juli volledig in dienst bij Slootsmid.

Naam: Bouke Blanckenborg
Leeftijd: 19 jaar
Woonplaats: Barchem
Woonsituatie: Thuis op de boerderij met zijn ouders, broer en zusje
Functie: Monteur Landbouwmechanisatie
Opleiding: Monteur Mobiele Werktuigen

Hoe zijn de eerste weken bij Slootsmid je bevallen?

“Het voelt voor mij direct weer vertrouwd. Ik heb mijn stage in Borculo doorlopen waardoor ik het merendeel van de collega’s al ken. De lijnen zijn hier kort en de samenwerking ervaar ik als prettig!” 

Wat wilde je als je kind later worden?

“Op de basisschool was dit boer! Gaandeweg kwam ik erachter dat de techniek in deze sector mij meer aanspreekt. Zodoende ben ik eigenlijk monteur geworden.”

Wat vind jij dan zo mooi aan het werken in de agrarische sector?

“Inmiddels heb ik meerdere stages doorlopen en ervaren dat de afwisseling in combinatie met de techniek mij in deze sector erg aanspreekt. ” 

Heb je al een favoriete Slootsmid machine?

“Lastig… Thuis bemesten wij met een SZB 650 bemester en een 10m3 SR tank, deze combinatie bevalt erg goed. Al heb ik mijn vader er op aangesproken dat het tijd wordt deze in te ruilen voor een nieuwe Solid 125 tank.”

Wat is het eerste dat je doet als je thuiskomt van je werk?

“De rest heeft dan het eten al op omdat ze thuis op de boerderij aan het werk zijn, ik warm mijn maaltijd op en vervolgens heeft mijn vader meestal wel de nodige klusjes liggen.” 

Wat is jouw favoriete dag van de week en hoe breng jij deze het liefst door?

“Zaterdag, overdag de nodige mechanisatie klusjes rondom de boerderij en ’s avonds met vrienden naar zomerfeesten in de regio of een andere uitgaansgelegenheid.”

Wat is je favoriete vakantiebestemming?

“Ik heb in Oost-Duitsland stage gelopen bij een grote Nederlandse boer met 2400 koeien, een eigen werkplaats en groot machinepark. Met beide zoons heb ik nog altijd goed contact en ga hier af en toe op bezoek of een paar dagen meehelpen zoals in afgelopen mais periode. Met vrienden gaan we dit jaar naar Albufeira Portugal. Maar een echte favoriete vakantiebestemming heb ik niet.” 

Waar zie jij jezelf over 10 jaar?

“Voorlopig ga ik zo door als monteur Landbouwmechanisatie, ik ben net begonnen en wil eerst wat ervaring op doen.”

Hoe drink je de koffie en wat is je favoriete drankje?

‘’De koffie drink ik zwart en mijn favoriete drank is gewoon een koud Grolsch biertje!’’