Het gebruik van E10 brandstof in tuinmachines

08-11-2019


Wat betekend E10 brandstof voor uw tuinmachine? 

Vanaf 1 oktober 2019 bieden veel tankstations geen Euro 95 E5 meer aan. In plaats hiervan wordt er Euro 95 E10 brandstof aangeboden. Aan deze brandstof wordt 10% Ethanol toegevoegd. Ethanol is een biologische brandstof. Door deze invoering zal de uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen voor benzinemotoren worden verminderd. 

Hoe zit dat met tuinmachines?

Het advies is om geen E10 brandstof te gebruiken in uw tuinmachine. De reden hiervoor is dat E10 brandstof snel verouderd. Dit wil zeggen dat door zuurstof, licht en temperatuur deze brandstof snel oxideert en gaat zich afzetten in de carburateur. De motor zal onregelmatig gaan lopen door een gebrek aan brandstof. Ook zal de motor slechter te starten zijn. 


Welke brandstof is wel te gebruiken? 

Aspen is een alkylaatbenzine voor alle benzinemotoren. Door de schonere verbranding van Aspen zijn de uitlaatgassen minder gevaarlijk voor uw gezondheid. Bovendien is Aspen een brandstof zonder een aandeel Ethanol waardoor de brandstof jarenlang bewaard kan blijven en zorgt voor een langere levensduur van uw machine! 

Enkele voorbeelden op rij: 

  • Uw machine start altijd
  • Minder onderhoud en een langere levensduur van uw machine
  • Aspen blijft jarenlang houdbaar
  • Vrijwel reukloos
  • Uw gezondheid en milieu worden optimaal beschermd


Aspen alkylaatbenzine is te verkrijgen in 2 soorten, Aspen 2-takt benzine en Aspen 4-takt benzine.