Slootsmid SGWM bemester genomineerd voor Bronzen Sikkel

De nieuwe serie Slootsmid SGWM precisiebemesters is genomineerd voor de Bronzen Sikkel 2022!

Deze noviteitenprijs wordt door een vakjury toegekend aan de meest opvallende noviteit die wordt getoond op de komende editie van vakbeurs AgroTechniek Holland.

Bekijk deze machine, en onze andere producten op onze stand 1.04.


Gratis toegangskaarten voor de beurs ontvangen? 


Deze precisiebemester is geschikt voor het aanwenden van natuurlijke kunstmestvervangers zoals mineralenconcentraat en lagere giften drijfmest. De nieuwe SGWM-PB serie bemesters van Slootsmid Mesttechniek hebben de mogelijk om 4.000 tot 30.000 liter per hectare te doseren. De SGWM-PB beschikt over een uniek verdeelsysteem. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van Slootsmid Exact mini verdelers. De bemesters zijn leverbaar in een werkbreedtes van 7,5 tot 12 meter en worden optioneel uitgerust met sectie afsluiting, automatische smering en trekhaak.

Vanwege toenemende vraag uit de markt naar een machine die zowel mineralenconcentraat als lage giften drijfmest kan verwerken, deed Slootsmid besluiten de bemester te ontwikkelen. De machines zijn in verschillende prototypen en op verschillende bodemsoorten intensief in de praktijk getest. Tijdens deze onderzoeken heeft Slootsmid nauw samengewerkt met onderzoeksinstanties en regionale initiatieven op het gebied van alternatieve bemestingsmethoden en aanwendtechnieken om de impact op het milieu te verkleinen.